Gäller villkoret dig?
5 frågor. Med varje fråga visar vi den lagbestämmelse som frågan gäller.
Är du under 18 år när din ansökan avgörs, eller fyller du 18 år medan den är anhängig?
Samhällskunskapsvillkoret gäller inte personer under 18 år (17 b § 2 mom.) eller personer som fyllt 18 år medan ansökan varit anhängig (25 §).